older posts

Wednesday, October 20, 2010

kolej Inst*dt.

Hey people, nak buat Announcement neh!

KOLEJ INST*DT.
Pernah dengar? Ade tak sedara mara u’all study situ?
Tak ade ape. Sje je tny.
Bukan ape. Nak lepas geram kat sini bole?

Beginning d story,
Tahun 2008.
Mase tuh umur aku 18 tahun, after SPM lah.
Aku masuk itu tempat.
Dapat course Office Management under UiTM.
Gila jauh okay! 5jam ke kota tinggi johor.

Nak complain neh.
Smpi je aku aku kat sna, terus dapat hostel.
Hostel cmpur nan senior India 4 orang.
And kitorang junior 4 org jugak.

1st day, pegi kolej for nothing!
Kitorang mcm kambing ke sana sini tak de tujuan.
Dorang tak bg jadual. Tny org kat sana pun dia ckp tggu.tguu. dan tggu.
Pastu suruh pegi dewan.
Itu pun dpt tahu dr kwn ke kwn dia pny kawn.
Dan berlarutan lah mcm ni smpi seminggu.

Minggu ke-2,
Ade taklimat pasal ptptn.
*maklumlah, tak pndai sgt takde la dpt biasiswa.
Then tarikh dia kena settlekan ptptn itu sblm sabtu.
So, aku pun balik bp settle kan ptptn.

Sumpah serabut!
Ta faham aku buat mende neh.
Byk mende sgt.

Pas settle, balik la kolej itu dgn senang hati.
Then hantar borang itu kat office.
adik, adik simpan je la boring PTPTN nih. Simpan buat kenang-kenangan. Tak boleh hantar dah ni

@#$%^&*!
Sangat kurang ajar staff dia okeyh!
Mana budi bahasa dia?
Aku buat mende tuh kesana kesini, mintak cop, pegi bank sume, kau cakap buat kenangan
?!
Babinye kau.
Atleast, ckp la :
“maaf, adik tak boleh hantar.Dorang bagitahu lambat yg ptptn dah habis tarikh. Sebab pelajar ramai, tak dapat nak bagitahu.”
Tak pun,
“adik, nanti kitorang inform kalau ada pape sal ptptn okay. Adik pegila masuk kelas dulu”
NI TAK, cakap SIMPAN BUAT KENANG-KENANGAN?!
Fine. Babi mmg cakap mcmtuh.

Wey! Kau org dah lah campak kitoang kat uma senior INDIA!
Dalm bilik tuh ade patung dewa bodo dia okay! Cmne na solat kat situ bodoh??!
Then bila dorang lepak bilik kitorang, kitorang solat bilik kak Eli dak Sarawak tuh.
Pas abes solat, aku paling ke belakang.
D*MN! Ade rantai SALIB.
WTFFF!
Baru tahu dia kristian!

Oleh kerana terlalu geram, aku decided la nak berhenti.
Kawan2 aku pun sibuk call mak bapk masing2 ckp nak berhenti.
Aku munye kepala la ni hasut benti ramai2. Haha.
Then, dekan nak juumpa pulak. Dia halang aku berhenti
Aku munye kepala, aku yg kena soal siasat.
Huh Kena basuh aku ngn dekan gemuk pendek tuh okay.

and Whatever la kena basuh sume.
Tetap ngn pendirian aku gak.
Aku nak berhenti. engt heran pulok aku.
“awk tahu tak MARA dah support utk budak melayu. Awk dapat peluang, tapi awk sia-sia kan!”
“awk tak kan dapat mana2 kolej bawah kerajaan kalau awk berhenti. Dan nama awk akan disenarai hitam oleh pihak MARA. Awk tahu tak?”
Macam menakutkan pulak bunyinyer.
Ei Gemok, ingat aku tatuttt kewww?

Last2 family dtg jugak.
Discuss pny discuss, benti jugak.
Sakit hati munye pasal.
Tuh pun assistant dia pun pujuk stay.
Tak dapat la derr~

Saat-saat nak berhenti :
“awk tak boleh berhenti mcm ni dik. Kena bayar RM700”
700?!
 “bayar sewa hostel dik. Pastu adik kena mintak signature pegawai asrama.”
Buduh ke hape? Bapak aku daftar kan aku dekat 2.5k
Masuk kelas pun 2kali aje!!
Ni nak berhenti kena bayar pulak?! Patut engkau yg bayar balik duet bapak aku!
kalau tak bayar, nanti nama masuk court. Jangan main-main

G mamp**s sama hostel kau.
Ape lagik, cha-alip-ba-waw-TA.
Chaboot la. Haha.
Gud bye, tempat puaka!

A month after tuh, aku dpt panggilan temuduga UiTM in art n design kat JB.
Haha! Dapat je aku belajar under gov. Sape ckp nama aku blcklist dah?
HAHAHHAHAHAHAH. FAKAP!

Alhamdullilah, finally aku dapt panggilan second intake :)
takde pun aku dapat call dr mana2 ckp na sue ke ape ke. huh.
Smpai la skg ni tercampak kat perakk suda.
nak abes dah pun!
tak de pun? nak saman ke apa ke? haha.
Tak kesahlah. Peluang neh ta nak sia-siakan even blaja kat Uitm je pun.
Jnji blaja kan?
OOyeah!

No comments:

Post a Comment